Boek
Toprecepten op je bord geschilderd Auberge du Pcheur evolueerde van een idyllische ontmoetingsplaats in een kunstenaarsdorp naar een toprestaurant voor de beau monde. Onder impuls van directeur Paul Convents en de gebroeders Vermeersch kwam chef Axel ColonnaCesari in 2004 aan het roer van de keukenbrigade. Een gouden zet want sinds 2007 is het restaurant Orangerie trotse bezitter van een Michelinster. In dit boek komen ruim vijfenveertig recepten voor de hobbykok aan bod helder uitgeschreven door Toni De Coninck en schitterend in beeld gebracht door foodfotograaf Kris Vlegels. Met boeiende streekreportages over kwaliteitsproducten uit de Leiestreek bv. hoeveproducten ham en mosterd en toeristische tips Axel ColonnaCesari staat garant voor een zuivere smaakechte keuken met lokale ingredinten en een uitbundig exotische afwerking.Nergens vloeit de Leie zo mooi als door de meersen van Latem het kunstenaarsdorp dat centraal staat in dit boek. De gouden rivier inspireerde generaties schilders en beeldhouwers van Servaes over Permeke tot Malfait en Saverys. De weerslag van die rijke erfenis valt in tal van musea te bewonderen in SintMartensLatem en deelgemeente Deurle maar ook in de naburige stad Deinze. De Leiestreek is ook het werkblad of de schildersezel van chef Axel ColonnaCesari. De jonge chefkok penseelt er in de beroemde Auberge du Pcheur lichte creatieve gerechten op het bord waarbij niet zelden lokale ingredinten worden gebruikt Gandaham jenever van Filliers maar ook sappige framboosjes en pittige rucola. In de brasserie The Green kun je die in hun naakte eenvoud proeven ongedwongen en zwierig. In het restaurant Orangerie trekt de chef alle registers van de moleculaire keuken open. De Leiestreek puur maar met een modieuze twist. «
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.