Boek
Nederlandse voetbalcoaches zijn gewild in de wereld. Overal zijn ze actief, van Mexico tot Japan, van Australië tot Afrika, in het Midden-Oosten en in Europa. Op dit moment verdienen ruim honderd trainers een meer dan smakelijke boterham in het buitenland. Wat is toch het geheim van de opleiding in Zeist en van de Nederlandse school?
In Over de grens vertellen Nederlandse coaches openhartig over hun ervaringen. Rinus Israel heeft het over zijn eenzaamheid in Roemenië en hoe dat bijna fataal afliep, Henk ten Cate spreekt over verdachte wedstrijden in Duitsland. Sef Vergoossen en Aad de Mos vertellen over de faalangst van Japanse en Chinese spitsen, Jan Boskamp over zijn Belgische genoegens en de dood van zijn vrouw en Ruud Gullit werd slachtoffer van Engelse intriges. Over de grens behandelt ook het grote geld en de tirannie in het Midden-Oosten of juist het gebrek eraan in de Caraïben. En dat voetbal in Iran ook zijn charmes heeft, horen we van Arie Haan. Dick Advocaat bewijst toch een toptrainer te zijn.
De geportretteerde coaches werkten bij meer dan één buitenlandse club. Ze weten dus waar ze over praten. En Foppe de Haan dan? De Fries vertrok na jaren Heerenveen naar Zeist. Voor een Fries toch ook een beetje buitenland. Met Jong Oranje veroverde hij tot twee keer toe Europa. Als voorzitter van de trainersvakbond geeft hij bij wijze van introductie zijn visie op de populariteit van de Nederlandse voetbaltrainer.
Martin Vriesema (NOS Studio Sport) en Jules van der Wardt (Eyeworks) zijn sportjournalist. Ze schreven samen Honger naar goud. Jules van der Wardt publiceerde daarnaast de biografie van Jimmy Floyd Hasselbaink. «
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.