Boek
Nederlanders smullen steeds meer van pompoen. Uit een zeer recent onderzoek bleek dat het zusje van de courgette snel aan populariteit wint. De pompoen behoort tot dezelfde familie als de meloen en de komkommer. Er bestaan tientallen soorten.
Pompoen is gezond: deze groente bevat veel bètacaroteen, calcium, vitamine C en voedingvezel.
Er zijn een aantal traditionele gerechten waarin pompoenpuree verwerkt wordt, zoals pompoentaart en pompoenbrood. De oliehoudende zaden zijn geroosterd een heerlijk borrelhapje.
Bij velen is de pompoen alleen bekend door de pompoensoep, die - mits goed bereid - overheerlijk kan zijn. Maar andere heerlijke gerechten zijn: pikante kip met pompoen, scholfilet met gepureerde pompoen, risotto met doperwten en pompoen, pompoentaart, aardappelen-pompoen-puree.
Aan bod komen soepen, voorgerechten, hoofdgerechten (met veel vegetarische mogelijkheden), gebak en desserts. «
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
Niemand