Boek
Op 3 juni 1924 overleed in een sanatorium vlak bij Wenen de schrijver Franz Kafka. Weinigen konden toen vermoeden dat zijn literaire nalatenschap, waarvan nog maar weinig bekend was, een hoogtepunt zou gaan vormen in de moderne wereldliteratuur.
Dit wonderlijke en intrigerende leven heeft veel pennen in beweging gezet. Een van de mooiste werken over Kafka is het werk van Herman Verhaar, die eerder opzien baarde met zijn studie samen met Em. Kummer over De Avonden van Gerard Reve. De in 1944 geboren Verhaar schreef zijn boek toen het communisme nog over het oosten heerste en de 'zending' van Kafka over de wereld al in volle gang was.
Verhaar brengt de vele elementen uit dit korte, rijke leven in kaart: de christelijke, metafysische, joodse, filosofische, psychologische, literaire en wetenschappelijke. In zijn heldere stijl ontstaat hierdoor een ragfijne evaluatie van de briljante figuur Kafka, en worden diens raadsels belicht. Deze studie, die oorspronkelijk in 1975 verscheen, komt uit in de biografiereeks van Aspekt, onder redactie van Martin Ros. «
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
Niemand