Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Duizend schitterende zonnen

- Duizend schitterende zonnen
 
 
 
 
 
(5)

De vliegeraar was een prachtig boek, maar ik genoot van Duizend schitterend zonnen nog meer.
Het boek volgt het leven van twee Afghaanse vrouwen, Mariam en Laila, die evolueren van vijanden naar onwaarschijnlijke vrienden. Het is een ontroerend verhaal over de kracht van de liefde, de banden van vriendschap, de liefde voor een land en de strijd om te overleven. Ik vond dat het boek een compleet einde had.
Ik hou van boeken die me iets bijleren, ik wist bijvoorbeeld niets over de strijdende fracties in Afghanistan en ik besefte niet dat de Afghaanse vrouwen zo een verschrikkelijke tijd hadden onder het Taliban-regime of hoezeer de Afghanen van een welvarende verwesterde cultuur in een streng militaire regime werden 'gecatapulteerd'. Ik heb ook iets meer geleerd over de natuurlijke schoonheid van Afghanistan en haar fascinerende geschiedenis.
Er zijn niet veel schrijvers die achtereenvolgens meesterwerken kunnen prdouceren. Hosseini is een van die zeldzame talenten die dat wel kan.

Meer recensies