Boek
Geen enkele familie is zo bepalend geweest voor de omslag in de Nederlandse eetcultuur als de Fagels. De Franse bistro met stokbrood en uiensoep in de jaren zestig, de revolutionaire nouvelle cuisine in de jaren zeventig, de terugkeer naar de regionale Franse keuken in de jaren tachtig: steeds stond een van de negen Fagelbroers (of hun enige zusje, dat een kookschool startte) aan het begin van de vernieuwing. Wat is toch het geheim van deze familie? Alle Fagels zijn al op zeer jonge leeftijd ingeschakeld in de vele bedrijven van de strenge stamvader Anton. Hun opleiding kregen ze deels in het buitenland. Alle Fagelbroers gaven hun artistieke ambities (toneel, muziek, ballet) uiteindelijk op om voluit te kiezen voor het restaurantvak. 'De Fagels' vertelt het even adembenemende als ontroerende verhaal van een groot katholiek gezin dat vele successen kende, maar ook vreselijke tragedies te verwerken kreeg, zoals de moord op broer Gerard in De Hoefslag in Bosch en Duin.
Roland Fagel (1957) werkte na zijn studie geschiedenis als redacteur/ uitgever bij verschillende literaire uitgeverijen en organiseerde voor de SLAU talloze literaire evenementen. Momenteel vertaalt hij literaire en historische boeken uit het Frans, Italiaans en Engels en Duits. «
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.