Boek
In twaalf openhartige brieven richt de beroemde Franse chef Daniel Boulud zich tot de enthousiaste jonge kok. Hij vertelt op een aangename luchtige manier met veel anekdotes alles wat je wilt weten over het werken in een toprestaurant. Elke brief behandelt een specifiek onderwerp. Boulud besteedt o.a. aandacht aan de culinaire kant van het vak de kooktechnieken aan het inkopen van de juiste ingredinten aan de stages en de culinaire reizen. Maar ook aan de bediening de organisatie het management en aan de financin. De brieven staan vol tips en praktische adviezen. Verspreid door het boek staan Bouluds favoriete recepten.Brieven aan de jonge chef is een boeiende en leuke combinatie van memoires praktijk en kookboek. Iedereen met meer dan gewone belangstelling voor eten en uit eten gaan zal van dit boek genieten.Daniel Boulud begon als veertienjarige jongen in de keuken van restaurant Nandron in Lyon. Hij volgde zijn opleiding bij een aantal grote Franse chefs. Tegenwoordig is hij eigenaar van o.a. Daniel Caf Boulud en DB Bistro Moderne in New York. «
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
Er zijn nog geen berichten geplaatst op het prikbord van Brieven aan de jonge chef.