Boek
Zoals dat met alle alcoholische dranken het geval is draagt een dagelijkse maar matige consumptie van bier aan tafel bij tot een expliciete meerwaarde voor de gezondheid. Bijkomende pluspunten zijn de spontane gezelligheid die inherent is aan deze drank en het lage alcoholgehalte dat een zekere ruimte laat om te drinken.Daarom is het ergerlijk te moeten constateren dat in Belgi het meest inventieve bierland ter wereld nauwelijks enige moeite wordt gedaan om de gastronomische kloof te overbruggen die bestaat tussen het bierglas en het bord. In de cafs blijft het gastronomisch samengaan van bier en voedsel beperkt tot banaal knabbelwerk zoals gezouten pindas blokjes Hollandse kaas en droge worstjes. In de meeste restaurants wordt er zelfs helemaal niets aan gedaan.Dit boek vormt de neerslag van een jarenlange zoektocht naar vlotte en eenvoudige gerechten die passen bij elk van de vier fundamentele biergroepen pils blond abdijbier donker abdijbier en witbier. Bier verdraagt geen flauw gedoe zoals schuimpjes gelatineachtige bolletjes of wankele torenconstructies op het bord. De boodschap is duidelijk Eerlijke drank in het glas en smakelijke gezonde gerechten op het bord.pers2 «
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.