Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van 1984 door G. Orwell

1984 is 4 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 4.0. Het boek is 50 keer gelezen.
Anoniem
- 1984
 
 
 
 
 
(4)

Ja natuurijk heb ik deze gelezen. Voor school voor mijn lijst. Au, dat is lang geleden. Dertig jaar minimaal. En hoe actueel is dit onderwerp nu weer! Hangen niet overal camera's, worden we binnenkort gechipped? Vingerprinten overal op paspoorten. Big brother...

- 1984
 
 
 
 
 
(5)

N.a.v. de Rory Gilmore reading challenge heb ik dit boek gelezen. Hiermee kwam ik uit mijn comfortzone van het lezen van voornamelijk streek- en familieromans en ik moet zeggen dat ik aangenaam ben verrast. De schrijfstijl was goed te volgen, het verhaal was spannend vanaf het begin omdat de hoofdpersoon op ieder moment ineens opgepakt kon worden en het was boeiend om te lezen hoe zo'n regime te werk gaat.

- 1984
 
 
 
 
 
(5)

Met een visionaire blik voorwaarts beschreef George Orwell hoe het een individu met een eigen mening kan vergaan in een dictatuur. Alles en iedereen levert zijn individualiteit in ten behoeve van de Grote Leider. De staat komt niet alleen in je kamer (via een scherm) maar ook in je hoofd (het denken en de taal). China paste er vroeger in. Noord Korea nog steeds.

- 1984
 
 
 
 
 
(5)

Heel erg spannend en beklemmend. George Orwell heeft de gevaren van totalitaire maatschappijen vroeg ingezien en eng nauwkeurig omschreven. Het gevoel dat de hoofdpersoon elk moment opgepakt kan worden maakt het boek erg sterk.