Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

10 mei 1940

- 10 mei 1940
 
 
 
 
 
(5)

Het boek 10 mei 1940 heeft mij zeer aangenaam verrast! Het gaat over gewone en bijzondere mensen die lief en leed meemaken in de Tweede Wereldoorlog.
Het boek is goed leesbaar voor jong en oud, voor iedereen die geinteresseerd is in de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal leest erg makkelijk weg en is zeer goed en boeiend geschreven.
Ik kon me gemakkelijk identificeren met de karakters, Tim en Cockie. De waargebeurde feiten worden goed uitgewerkt; het bombardement in Rotterdam en het doden van onschuldige burgers te Varsseveld.
Het prachtige van het boek vind ik dat de auteur de liefdesgeschiedenis van de karakers in gespannen oorlogstijd zo levensecht beschrijft. Ook in oorlogstijd ging het normale leven natuurlijk gewoon door.
Ik zat er middenin en kon het boek niet meer wegleggen. Het verhaal heeft me diep geroerd en geraakt, heeft me ook bij momenten flink laten lachen, en de auteur was in staat om mij gedurende het hele verhaal geboeid te houden.
Een hele prestatie, gezien ik dit lang niet van alle boeken die ik gelezen heb, kan zeggen.
Vijf sterren wat mij betreft voor dit prachtige boek en voor deze auteur!!! Ik raad het boek zeer aan aan iedereen met een interesse voor WOII.

Meer recensies