Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Post voor iedereen
Post voor iedereen
Toon Tellegens betoverende verhalen over de eekhoorn en de andere dieren zijn de afgelopen twintig jaar in binnen- en buitenland door een keur van illustrato... »
 
 
 
 
 

Ze wisten er meer van
Ze wisten er meer van
De egel verlangt naar gezelschap maar wil tegelijk alleen zijn, de mier vertrekt maar blijft toch de stemmen van alle andere dieren horen, de olifant wil nie... »
 
 
 
 
 

Zorg goed voor jezelf
Zorg goed voor jezelf
<p>‘Als ik zeg dat ik op reis ga,’ vroeg de mier aan de eekhoorn, ‘word jij dan verdrietig?’</p><p>Ze zaten aan de oever van de rivier en keken naar ... »
 
 
 
 
 

De hele tijd
De hele tijd
Waarom gaat de tijd altijd maar door? En altijd maar één kant op, recht vooruit, en nooit opzij of achteruit? De egel begrijpt dat niet. Wordt de tijd soms... »
 
 
 
 
 

De andere ridders
De andere ridders
Wiel Kusters in <em>De Gids</em>: `Tellegens poëzie, zeker die uit zijn tweede en derde bundel, is doortrokken van een beeldenrijke gekte , gebaseerd op ee... »
 
 
 
 
 

Wonderbaarlijk buigt zich over water
Wonderbaarlijk buigt zich over water
Wie of wat is wonderbaarlijk? Wonderbaarlijk is ongrijpbaar maar herhaalbaar, ze is ‘een besef’, een ‘samenloop van omstandigheden’, ze is alles tege... »