Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Mannekino
Mannekino
Het onmogelijk geniale jongetje Guido wil zijn intelligentie inzetten om zoveel geld te verdienen dat hij zijn vader kan laten studeren. Daarvoor gaat hij ... »
 
 
 
 
 

Donorwoorden
Donorwoorden
Sybren Polet (1924) ontving in 2003 de Constantijn Huygensprijs voor zijn gehele oeuvre - essays, verhalen, romans en poëzie. In 2002 werden zijn tot dan ... »
 
 
 
 
 

Verboden tijd
Verboden tijd
Verboden tijd volgt de ontwikkeling van Lokien het hoofdpersonage dat zijn plaats zoekt in de werkelijkheid. Als kleine jongen gelooft Lokien in de wereld di... »
 
 
 
 
 

Gedichten 1998-1948
Gedichten 1998-1948
Sybren Polet debuteerde in 1948 in het tijdschrift Podium. Vanaf het begin viel zijn werk op en werd het bekroond met literaire prijzen. En over Lady Godiva ... »
 
 
 
 
 

De gouden tweehoek
De gouden tweehoek
<p>In zijn verhalen onderzoekt Sybren Polet hoe de realiteit kan worden omgevormd tot een wereld die bestaat uit mogelijkheden. Zo maakt in het titelverhaal ... »
 
 
 
 
 

Dader gezocht.Play in
Dader gezocht.Play in
Lokien Perdok, de hoofdfiguur in de Lokienreeks die alle gestalten kan aannemen die hem van pas komen, is in deze roman onder meer een privédetective met ... »
 
 
 
 
 

Veldwerk
Veldwerk
Na de spraakmakende roman De hoge hoed der historie, die genomineerd werd voor de Libris Literatuurprijs 2000, komt Sybren Polet met Veldwerk, een bundel v... »
 
 
 
 
 

Het gepijnigde haar
Het gepijnigde haar
 »