Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Visser
Visser
‘Visser’ van Rob van Essen is een hartverscheurende roman over ironie, onmacht en onverwerkt verdriet. Geschiedenisleraar Jacob Visser heeft een huis op ... »
 
 
 
 
 

Februari
Februari
Deze reeks omvat twaalf maanden, twaalf boekjes, twaalf schrijvers. Ieder boekje nodigt je uit om anders naar de tijd van het jaar te kijken.<p><p><i>De Maan... »
 
 
 
 
 

Reddend zwemmen
Reddend zwemmen
Reddend zwemmen vertelt het tragikomische verhaal van een even richtingloze als naamloze held, die op een dag de trein neemt, tijdens een noodstop uitstapt, ... »
 
 
 
 
 

Winter in Amerika
Winter in Amerika
In ‘Winter in Amerika’ van Rob van Essen heeft de hoogbejaarde schrijver Winter, de laatst overgeblevene van de Grote Vier, zich teruggetrokken in het oo... »
 
 
 
 
 

Elektriciteit
Elektriciteit
Een dichter die zijn vroegere leraar Nederlands het zwijgen wil opleggen, een man die na zijn zelfmoordpoging ontdekt dat het noodzakelijk is dat je vrienden... »
 
 
 
 
 

Miniapolis
Miniapolis
‘Miniapolis’ is een roman waarin het kenmerkende universum van Rob van Essen zich weer op volle sterkte ontvouwt – vervreemdend maar altijd menselijk, ... »
 
 
 
 
 

De goede zoon
De goede zoon
'De goede zoon' van Rob van Essen is een meeslepend verslag van een tocht door een labyrint vol vreemde gebeurtenissen, maar ook een verrassend autobiografis... »
 
 
 
 
 

Jongens waren we
Jongens waren we
Wie een blik op de literaire canon werpt, ziet dat de hoofdrollen aan mannen zijn toebedeeld. Als ze niet agressief zijn (Fight Club), zijn ze idealistisch (... »
 
 
 
 
 

Februari
Februari
Deze reeks omvat twaalf maanden, twaalf boekjes, twaalf schrijvers. Ieder boekje nodigt je uit om anders naar de tijd van het jaar te kijken. De Maanden is e... »