Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Appelleren
Appelleren
Veel lezers van Voetbal International lezen eerst de column van Dijkshoorn. Pas daarna nemen ze de rest van het blad door. Nico Dijkshoorn (Amsterdam,15 mei ... »
 
 
 
 
 

Ooit gelukkig
Ooit gelukkig
‘Mijn broers en ik kijken naar onze moeder. Nel. Ze zit in een bed. Naast haar, op een nachtkastje, beweegt een digitaal fotolijstje. Ze denkt na. Ze heeft... »
 
 
 
 
 

De vrije man
De vrije man
Niemand ziet de gekte, de hypocrisie en de schoonheid van het moderne voetbal scherper dan Nico Dijkshoorn, de populairste columnist van weekblad Voetbal Int... »
 
 
 
 
 

Nat gras
Nat gras
Als Nico Dijkshoorn gras ruikt, ligt hij opeens weer op zijn buik naast een bal, samen met veertien vriendjes. Nat gras was het fijnst. Thuis schrokte hij zi... »
 
 
 
 
 

Daar schrik je toch van
Daar schrik je toch van
‘DOUWE KIEBELS: Ja, natuurlijk weet ik dat nog. Kuif den Dolder. Dat was schitterend. Dan kwam hij daar de Schoolstraat uit lopen en dan liep hij verderop d... »
 
 
 
 
 

Kleine dingen
Kleine dingen
Een man loopt door de stad. Hij wandelt over de markt, langs een kiosk, loopt binnen bij IKEA het is een gewone dag, in een gewone stad. Dijkshoorn loopt m... »
 
 
 
 
 

De vrije man
De vrije man
Nico Dijkshoorn (Amsterdam 15 mei 1960) is uniek in zijn soort. Hij is dichter, schrijver, muzikant, maar vooral een begenadigd columnist. Het grote publiek ... »
 
 
 
 
 

De Mislukte Omhaal
De Mislukte Omhaal
<p>Als vaste columnist van weekblad Voetbal International houdt Nico Dijkshoorn zich het liefst langs de zijlijn op. Vanaf die plek beschouwt, beluistert en ... »
 
 
 
 
 

Oost, West, luister best
Oost, West, luister best
Adriaan van Dis neemt je mee naar Casablanca en met Annie M.G. Schmidt ga je naar de E55. Onderhandel met Thomas Rosenboom en hoor waarom Poelie de verschrik... »
 
 
 
 
 

Verder alles goed
Verder alles goed
 »