Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Bang hart
Bang hart
Wiegert is op staande voet ontslagen. Nu moet de boerenarbeider op zoek naar ander werk. Dat valt niet mee, want niemand zit te wachten op een knecht met een... »
 
 
 
 
 

Heksentoeren
Heksentoeren
Rawanda, de oude heks, komt bij Grizela en Ratja op bezoek om te vertellen dat ze naar het Woeste Woud gaat. Daar woont de machtige en gemene opperheks Grube... »
 
 
 
 
 

De kracht van de liefde
De kracht van de liefde
<p>Gard Donkers woont met zijn vader en twee broers in een plaggenhut op de hei. Als hij in de turf gaat werken, ontmoet hij de dochter van de grote vervener... »
 
 
 
 
 

De liefde achterna
De liefde achterna
De liefde achterna, een boerenstreekroman van Mary Schoon. Willem werkt al jaren bij boer Versluis. Op een mooie augustusdag is hij het zat: hij wil weer de ... »
 
 
 
 
 

Sterker dan de wind
Sterker dan de wind
<p>'Sterker dan de wind' van Mary Schoon gaat over twee jonge mensen die dicht bij elkaar zijn, maar nooit écht nader tot elkaar lijken te komen. Tjeerd woo... »
 
 
 
 
 

Gevonden geluk
Gevonden geluk
<p>‘Gevonden geluk’ is een historische streekroman van Mary Schoon en het tweede deel in de Hillie-trilogie. Hillie en Fokke wonen samen op hun boerderij... »
 
 
 
 
 

Tilly Tod trilogie
Tilly Tod trilogie
Ze werd gevonden op de stoep van een weeshuis in Noord-Holland: Tilly Tod, de eigenwijze heldin van Mary Schoon. Dit vrijgevochten meisje laat zich door haar... »
 
 
 
 
 

Heksenstreken
Heksenstreken
Grizela en Ratja wonen diep in het bos, in een hut die ze zelf hebben gebouwd. Mooi zijn ze niet, gelukkig zijn ze zeker. Wassen doen zezich heel soms, trek ... »
 
 
 
 
 

Voor spek en bonen
Voor spek en bonen
Lammert en Jaantje verhuizen naar het dorp, zodat Lammert makkelijker naar zijn werk kan gaan. Ze wonen nu nog in een oud boerderijtje midden op de polder da... »