Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Haar goede hand
Haar goede hand
De gecompliceerde, innige band tussen moeder en dochter Melanie, de moeder van Sonia, heeft geheugenproblemen. ‘Ze zou eigenlijk niet meer op zichzelf moet... »
 
 
 
 
 

Voor altijd moeder
Voor altijd moeder
Marion Bloem was twintig toen ze haar zoon kreeg. Na enkele maanden werd geconstateerd dat hij een levensbedreigende hartziekte had. Ruim vier jaar later wer... »
 
 
 
 
 

Games 4 girls
Games 4 girls
 »
 
 
 
 
 

Games4girls
Games4girls
"Misschien was ik, zoals men vaak zei, inderdaad de aanstichtster van de meisjesbende die het dorp H. van '75 tot '88 terroriseerde. Dankzij mijn vader. Onda... »
 
 
 
 
 

Aforismen
Aforismen
"aforismen" is een verzameling van 336 prikkelende levenswijsheden en uitspraken over mensen, maatschappij, kunst, cultuur, mannen, vrouwen, gedoe en het lev... »
 
 
 
 
 

Meisjes uit het dorp
Meisjes uit het dorp
Tegen het decor van het dorp in de jaren vijftig en zestig, herinnert Ramona zich haar puberteit, jonge hartstocht, en de onverwerkte trauma's van haar ouder... »
 
 
 
 
 

Mijn grootmoeders hoed
Mijn grootmoeders hoed
"Vliegers onder het matras' is een verhalenbundel waarin de typische vertelwijze en alle thema's van Marion Bloem te vinden zijn. Haar Indische achtergrond, ... »
 
 
 
 
 

Lust & liefde
Lust & liefde
In het begin van hun relatie beloven Eva en Adam elkaar om samen oud te worden. Wat die belofte precies inhoudt, ontdekken ze met vallen en opstaan. Eva’s ... »
 
 
 
 
 

Meer dan mannelijk
Meer dan mannelijk
De verteller van Meer dan mannelijk, de nieuwe, grote roman van Marion Bloem, raakt op jonge leeftijd gebiologeerd door de acht jaar oudere Etna. Zij is een ... »
 
 
 
 
 

Geen gewoon Indisch meisje
Geen gewoon Indisch meisje
De zusjes Sonja en Zon zijn in vele opzichten elkaars tegenpolen. Vooral de manier waarop ze met hun afkomst omgaan. Sonja is aangepast aan Holland en wil da... »