Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Heldere maan
Heldere maan
Jian, geboren en getogen in Beijing, is pas afgestudeerd politicoloog. Mingyue groeit op in een boeddhistisch klooster, omringd door tweeënzeventig monniken... »
 
 
 
 
 

Het lelietheater
Het lelietheater
Het lelietheater, Lulu Wangs indrukwekkende debuutroman over de jeugd van een meisje tijdens Mao’s Culturele Revolutie, heeft diepe indruk gemaakt op een gr... »
 
 
 
 
 

Regenland, wo ai ni
Regenland, wo ai ni
123 bladzijden. 18 illustraties.In 1986 kwam Qiangwei op vijfentwintigjarige leeftijd van China naar Nederland. Hier ging ze Chinees doceren aan een Maastric... »
 
 
 
 
 

Adam en Eva in China
Adam en Eva in China
Adam en Eva in China vergelijkt Nederland/België met China vanuit een unieke invalshoek: de religieuze of mythische verhalen waarmee Westerlingen of Chineze... »
 
 
 
 
 

Bedwelmd
Bedwelmd
Een ontroerend verhaal over een jonge Chinese studente die zichzelf en haar drastisch veranderende land ontdekt. 563 bladzijden.De jonge en ambitieuze econoo... »
 
 
 
 
 

Levenlangverliefd
Levenlangverliefd
 »
 
 
 
 
 

Het Rode Feest
Het Rode Feest
 »
 
 
 
 
 

Het lelietheater
Het lelietheater
Dit verhaal (496 bladzijden) speelt zich af in de jaren 1971-1974, de periode waarin de Culturele Revolutie haar hoogtepunt beleefde. In een zeer eigen en ly... »