Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het verkeerde paard
Het verkeerde paard
Dit is geen boek over paarden, maar over mensen en een van hun merkwaardigste liefhebberijen: op het verkeerde paard wedden. Tien verhalen, sommige wrang, so... »
 
 
 
 
 

Het verlangen naar klapekster
Het verlangen naar klapekster
`In winters rond 2005 had ik met enige regelmaat een klapekster gezien, schrijft Koos van Zomeren. `In latere winters zag ik klapeksters steeds spaarzamer; ... »
 
 
 
 
 

Hooiberg
Hooiberg
<i>Hooiberg</i>. Is dat inderdaad een verzameling van ‘louter onvergetelijke bijzaken’? Is het een legpuzzel? Een gemaskerd zelfportret? Of toch een roma... »
 
 
 
 
 

Het dier in het dier
Het dier in het dier
DE MOOISTE ONTROERENDSTE, GRAPPIGSTE, DROEVIGSTE, LEERZAAMSTE OUDE EN NIEUWE DIERENVERHALEN VAN KOOS VAN ZOMEREN »
 
 
 
 
 

Sterk water
Sterk water
Ik hou van bergen, maar vertrouwen doe ik ze niet. Het is alsof je aanschuift bij een slapende beer, heel comfortabel, maar slaapt hij wel?' Twee broers, de ... »
 
 
 
 
 

Stanley
Stanley
Dark Genius of African Exploration »
 
 
 
 
 

Het schip Herman Manelli
Het schip Herman Manelli
Het verhaal van een man die wanhopig probeert zijn daden gescheiden te houden van zijn gedachten »
 
 
 
 
 

Alptraum
Alptraum
In <em>Alptraum</em> reconstrueert Van Zomeren behoedzaam de gebeurtenissen die leidden tot de dood van borderterriër Stanley. Bijna veertien jaar was deze ... »
 
 
 
 
 

Alles is begonnen
Alles is begonnen
Koos van Zomeren 50 jaar schrijverIn dit boek buigt Koos van Zomeren zich over de schrijver die hij toevallig/niet toevallig geworden is, over de mannetjesor... »
 
 
 
 
 

Omstandigheden
Omstandigheden
Straks is het een jaar geleden dat Debbie besloot me te vergezellen naar Augsburg, waar ik de rivier van onze eerste bergwandelingen zou zien samenvloeien me... »