Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Wederzijds
Wederzijds
Overlast in de buurt, leuk is het niet. Vandalen bekladden muren met graffiti, buren maken na middernacht enorme herrie en kun¬stenaars steken op een school... »
 
 
 
 
 

De keizer en de astroloog
De keizer en de astroloog
Simon, een pas afgestudeerde arts, wordt uitgenodigd aan het hof van Wilhelm II in Doorn. De Duitse keizer, die na de Eerste Wereldoorlog asiel heeft gekrege... »
 
 
 
 
 

Ter navolging
Ter navolging
De jonge, ambitieuze onderzoeker Vincent Gorter ontdekt dat hij de laatste mannelijke nazaat is van de achttiende eeuwse schrijfsters Betje Wolff en Aagje De... »
 
 
 
 
 

Pleidooi voor pulp
Pleidooi voor pulp
Een wapen tegen de ontlezingJe ziet ze nog liggen in de supermarkt: de Bouquetreeksboekjes, damesromannetjes, pulpboekjes, of hoe je ze wilt noemen. Met mooi... »
 
 
 
 
 

Als een zwerfkei
Als een zwerfkei
'Like a Rolling Stone', in 1965 voor het eerst door Bob Dylan gezongen op zijn lp Highway 61 Revisited, is nog altijd een mijlpaal in zijn almaar uitdijende ... »
 
 
 
 
 

Blauw Curacao
Blauw Curacao
De hoofdpersoon in deze roman logeert met zijn moeder in het huis van haar vriendin. Op zolder doet hij allerlei ontdekkingen. Hij vindt er in een kist een p... »
 
 
 
 
 

De ziekte van de bewondering
De ziekte van de bewondering
Nederlanders staan niet bekend om hun grote vermogen tot bewondering. In ons land gelden de wetten van het maaiveld. Maar niet voor Kees 't Hart. Hij vereert... »
 
 
 
 
 

De geschiedenis van een boek (set)
De geschiedenis van een boek (set)
Boeken; het zijn soms net mensen. In dit verhaal van schrijver en criticus Kees ’t Hart (Den Haag, 1944) beleeft een boek een (platonische) liefde met een ... »
 
 
 
 
 

Overlezen
Overlezen
 »
 
 
 
 
 

De neus van Pinokkio
De neus van Pinokkio
Als de held uit deze roman zijn oom en tante over een hem onbekende Fransman hoort praten, besluit hij op onderzoek uit te gaan. Al snel belandt hij in een w... »