Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Afri
Afri
'Afri' is een kroniek van de Rotterdamse Afrikaanderwijk, een negentiende-eeuwse migrantenwijk die in veertig jaar tijd een Turkse en Marokkaanse enclave wer... »
 
 
 
 
 

Beatrix
Beatrix
'We gaan het serieus aanpakken,' zei Beatrix vlak voor ze de troon besteeg. Serieuzer dan haar ouders, die de monarchie met hun huwelijk van onzekerheid en n... »
 
 
 
 
 

Alma's dochters
Alma's dochters
Aan de rand van een dal in Lazio vindt Lili eindelijk haar Air-Francekoffertje terug. Eruit vallen de levens van haar voormoeders, van Alma, Elly en Sylvia. ... »
 
 
 
 
 

Het waargebeurde verhaal
Het waargebeurde verhaal
Literaire fictie schept mensen van vlees en bloed, literaire non-fictie (ook wel `verhalende non-fictie genoemd) gaat over werkelijke mensen van vlees en bl... »
 
 
 
 
 

Beatrix
Beatrix
‘Beatrix’van Jutta Chorus schets een portret van Beatrix in de zware jaren vanaf 2000. Met een nieuw nawoord - In april 2020 is het veertig jaar geleden ... »
 
 
 
 
 

Prinses der Nederlanden Beatrix
Prinses der Nederlanden Beatrix
Openingen, onthullingen, vieringen, uitreikingen, ontvangsten - het is vijf jaar geleden dat koningin Beatrix haar ambt aflegde, maar als prinses levert ze n... »
 
 
 
 
 

Handel dapper
Handel dapper
Actievoerders in Deventer streden in de jaren zeventig tegen de sloop van het middeleeuwse Noordenbergkwartier. De gemeente wilde er grote kantoren en parkee... »
 
 
 
 
 

Alma's dochters
Alma's dochters
Aan de rand van een Italiaanse vallei vindt Lili eindelijk haar Air-Francekoffertje terug. Eruit vallen de levens van haar voormoeders, van Alma, Elly en Syl... »
 
 
 
 
 

Beatrix
Beatrix
We gaan het serieus aanpakken,’ zei Beatrix vlak voor ze de troon besteeg. Serieuzer dan haar ouders, die de monarchie met hun huwelijk van onzekerheid en ... »