Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Ezelsoren
Ezelsoren
Ezelsoren bundelt een selectie van essays, opiniestukken en artikelen die Johan Braeckman het voorbije decennium schreef voor kranten, tijdschriften en vakbl... »
 
 
 
 
 

De rivier van Herakleitos
De rivier van Herakleitos
Wijsbegeerte, zei Bertrand Russell, is een hardnekkige poging om zo helder en redelijk mogelijk te denken. De rivier van Herakleitos bespreekt de geschiedeni... »
 
 
 
 
 

Darwin en de evolutietheorie
Darwin en de evolutietheorie
De evolutietheorie is één van de belangrijkste wetenschappelijke theorieën. Naast een antwoord op vragen over biologische verschijnselen, biedt ze mogelij... »
 
 
 
 
 

Ezelsoren
Ezelsoren
Ezelsoren bundelt een selectie van essays, opiniestukken en artikelen die Johan Braeckman de voorbije twee decennia schreef voor kranten, tijdschriften en va... »
 
 
 
 
 

Verlichting vandaag
Verlichting vandaag
De historische Verlichting wordt vandaag zowel verguisd als opgehemeld. Sommigen ontwaren in onze politieke zeden een Verlichtingsfundamentalisme, anderen me... »
 
 
 
 
 

Fascinerend leven
Fascinerend leven
De biologie kende de afgelopen eeuw belangrijke doorbraken. Zo nam het theoretisch inzicht in de manier waarop erfelijkheid werkt spectaculair toe, net als h... »