Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Terug naar Oegstgeest
Terug naar Oegstgeest
<p>‘Elke gelijkenis van figuren in dit boek met bestaande personen berust op toeval, behalve in het geval van de ijscoman Blanchard aan de ingang van de Le... »
 
 
 
 
 

Alle verhalen
Alle verhalen
<p>Seks, dood, humor en sentiment kenmerken de verhalen van Jan Wolkers (1925-2007). Zijn verhalen vormen een van de onbetwiste hoogtepunten van de Nederland... »
 
 
 
 
 

Jan Wolkers leest
Jan Wolkers leest
Jan Wolkers werd geboren op 26 oktober 1925 te Oegstgeest. Na een bizarre jeugd in de armoede van de crisisjaren, waarin hij vaak een zwervend bestaan leidde... »
 
 
 
 
 

Alleen op een eiland
Alleen op een eiland
Het radioprogramma <i>Alleen op een eiland. Dagboek van een eilandbewoner</i> dat Gé Gouwswaard in 1971 maakte, had een prachtig concept: schrijver woont in... »
 
 
 
 
 

Kus pocket ed
Kus pocket ed
 »
 
 
 
 
 

De weerspiegeling
De weerspiegeling
Ter gelegenheid van het verschijnen van de verzamelde essays publiceert De Bezige Bij <I>De weerspiegeling</I>, een unieke geïllustreerde bundeling van de b... »
 
 
 
 
 

De doodshoofdvlinder
De doodshoofdvlinder
 »
 
 
 
 
 

Turks fruit
Turks fruit
<p>‘<em>Turks fruit</em> is een roman waarin Wolkers op een perfecte manier grote thema’s als liefde, dood en vergankelijkheid heeft weten te verbinden; ... »