Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De overkant van de rivier
De overkant van de rivier
In Knielen op een bed violen (2005) geeft Jan Siebelink een ontroerend portret van zijn vader, in De overkant van de rivier (1992) staat zijn moeder centraal... »
 
 
 
 
 

Oscar
Oscar
Vlak na de Tweede Wereldoorlog reist Oscar op verzoek van Esmée, de weduwe van zijn vriend Id, samen met haar naar Duinkerken. Het voert hem onherroepelijk ... »
 
 
 
 
 

Margje
Margje
Het vervolg op <i>Knielen op een bed violen</i>. Een verhaal over een heel leven, dat van Margje en haar twee zoons. De jongste is haar lieveling, de oudste ... »
 
 
 
 
 

Engelen van het duister
Engelen van het duister
Hoofdpersonen in Engelen van het duister zijn twee broers. Ze zijn de volwassen geworden zonen uit Knielen op een bed violen. Uitverkoren is Lucas, die plich... »
 
 
 
 
 

Mijn leven met tikker
Mijn leven met tikker
Meer dan veertien jaar deelde Jan Siebelink zijn leven met Tikker, een elegante hazewind. Van de leven heeft hij verslag gedaan. Hij weet waar hij over schri... »
 
 
 
 
 

Laatste schooldag
Laatste schooldag
Laatste schooldag is een boek over de wetten van de scholengemeenschap. Die wetten worden gesteld door de rector, de conrectoren en de docenten, maar in de j... »
 
 
 
 
 

Pijn is genot
Pijn is genot
Indringende gesprekken waren het, die schrijver en wielerliefhebber Jan Siebelink voerde met oud-wielrenners als Erik Breukink, Wim van Est, Jan Janssen, Pe... »
 
 
 
 
 

Brengschuld
Brengschuld
In <em>Knielen op een bed violen</em> vertelde de jonge Ruben Sievez hetverhaal over de ondergang van het familiebedrijf. In die groteberoemde roman is het g... »
 
 
 
 
 

Vera (Special)
Vera (Special)
 »