Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Pontenilo
Pontenilo
'Pontenilo' schetst een Zuid-Afrikaans gezin, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog tot op het bot verdeeld raakt. De Engelsgezinde dochter komt tegenover haar ... »
 
 
 
 
 

Het meisje uit de trein
Het meisje uit de trein
<p>De Zuid-Afrikaanse Irma Joubert, voorheen geschiedenisdocent, is zowel in Nederland als internationaal een succesvol auteur van historische romans. Met He... »
 
 
 
 
 

Het meisje uit de trein
Het meisje uit de trein
<p>'Het meisje uit de trein' is de bekendste en meest geliefde roman van Irma Joubert. Kleine Gretl ontsnapt uit de trein naar Auschwitz, wordt door de Pools... »
 
 
 
 
 

Kind van de rivier
Kind van de rivier
In de meeslepende historische roman <i>Kind van de rivier</i> van bestsellerauteur Irma Joubert ontworstelt een Afrikaans meisje zich aan haar arme milieu en... »
 
 
 
 
 

De beste kerstverhalen van Mozaïek
De beste kerstverhalen van Mozaïek
De beste kerstverhalen van Mozaïek van Irma Joubert, Guurtje Leguijt, Arie Kok, Frans Willem Verbaas, Joke Verweerd e.a. bevat een keuze van de beste kerstv... »
 
 
 
 
 

Een thuis in Afrika
Een thuis in Afrika
<p>Een thuis in Afrika van Irma Joubert is het aangrijpende laatste deel in de trilogie Onderweg naar Afrika, waaraan Hildegard en Het meisje uit het verscho... »
 
 
 
 
 

Het meisje uit het verscholen dorp
Het meisje uit het verscholen dorp
<p>'Het meisje uit het verscholen dorp' van Irma Joubert vertelt het aangrijpende oorlogsverhaal van de jonge Mentje.</p><p>Nunspeet, 1943. Mentje is niet bl... »
 
 
 
 
 

Het spoor van de liefde
Het spoor van de liefde
<p>Johannesburg, begin jaren '30. Kate Woodroffe is een beschermd leven gewend. Als ze besluit haar studie sociologie af te sluiten met een veldonderzoek ond... »
 
 
 
 
 

Tolbos
Tolbos
<p>'Tolbos' speelt in de jaren tachtig van de vorige eeuw, die vol waren van politieke onlusten ten gevolge van Apartheid. Het vertelt het verhaal van twee z... »
 
 
 
 
 

Kerstavond
Kerstavond
Verhalen vertellen is juist in de kersttijd een waardevolle traditie. Het voorlezen van een goed kerstverhaal geeft een bijzonder moment, thuis of in een ker... »