Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Ma
Ma
Al drie jaar verzorgt Hugo Borst zijn moeder, die aan dementie lijdt. Op ontroerende en vaak tragikomische wijze schrijft hij over de ingrijpendegevolgen van... »
 
 
 
 
 

1988
1988
Geen sportjaar was zo vrolijk als 1988, toen de Grote Markt in Haarlem volliep om met Yvonne van Gennip haar drie gouden medailles van de Winterspelen in Cal... »
 
 
 
 
 

Oh vader en moeder, als u mij eens zoo zag'
Oh vader en moeder, als u mij eens zoo zag'
Dagboeknotitie: `Weer aan het werk. Half afgevroren voeten en handen. In een loopgraaf met pikhouweel en met water doorweekte grond. Oh, vader en moeder, als... »
 
 
 
 
 

Ach, moedertje
Ach, moedertje
<p>De moeder van Hugo Borst lijdt sinds enkele jaren aan de ziekte van Alzheimer en woont inmiddels op een gesloten afdeling in het Verpleeghuis. In<i> Ach, ... »
 
 
 
 
 

De Coolsingel bleef leeg
De Coolsingel bleef leeg
<p>Het is precies vijfentwintig jaar geleden dat Hugo Borst het klassieke boek over Feyenoord schreef.
In De Coolsingel bleef Leeg bericht hij op onnavolgbar... »
 
 
 
 
 

Ma
Ma
Hugo Borst over zijn dementerende moederMa zit hier nu drie weken en elke dag is het raak. Liever zou ik eventjes niet meer gaan. ‘Het is hier verschrikkel... »
 
 
 
 
 

100 jaar PSV
100 jaar PSV
Adembenemend mooi jubileumboek van de Brabantse Voetbaltrots, dat iedere fan van PSV in huis hoort te hebben! Op 31 augustus viert PSV de 100ste verjaardag e... »
 
 
 
 
 

O, Louis
O, Louis
In deze nieuwe, geactualiseerde versie van O Louis analyseert Hugo Borst op originele en onthullende wijze zijn jarenlange obsessie met Louis van Gaal. Hij a... »
 
 
 
 
 

Ma & Ach, moedertje
Ma & Ach, moedertje
<p><i>Ma </i>is het ontroerende en vaak geestige verhaal over Hugo's dementerende moeder, de ingrijpende gevolgen van haar aftakelende geest en de onvermijde... »
 
 
 
 
 

Het beest in ons
Het beest in ons
Niet zomaar een monoloog, maar een actueel betoog. Een ik-verhaal waarin elk dier iets vertelt over wat wij mensen van hen kunnen leren: een relevant inzicht... »