Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Narziss en Goldmund
Narziss en Goldmund
<i>Narziss en Goldmund</I> is een van de beste en meest geliefde romans van de Duitse schrijver Hermann Hesse. De filosofische roman gaat over deconfrontatie... »
 
 
 
 
 

De terugkeer van Zarathoestra
De terugkeer van Zarathoestra
'De terugkeer van Zarathoestra' is het antwoord van Hermann Hesse op het politiek radicalisme van zijn tijd. Zowel de dogma's van rechts als links worden doo... »
 
 
 
 
 

Peter Camenzind
Peter Camenzind
Peter Camenzind verscheen in 1904 en maakte Hermann Hesse op slag beroemd. De in zichzelf gekeerde Peter Camenzind groeit op in een klein Zwitsers dorpje waa... »
 
 
 
 
 

Siddhartha
Siddhartha
 »
 
 
 
 
 

Het is je plicht mens te worden
Het is je plicht mens te worden
Hermann Hesse, die in 1946 de Nobelprijs voor de literatuurkreeg, heeft tijdens zijn leven meer dan 30.000 brievenbeantwoord. Enkele duizenden daarvan zijn i... »
 
 
 
 
 

Demian
Demian
Unterrichtsvorschläge und Kopiervorlagen »
 
 
 
 
 

Kleine wereldliteratuur
Kleine wereldliteratuur
Hermann Hesse (1877-1962), Nobelprijswinnaar voor de literatuur in 1946, heeft met zijn meer fan drieduizend boekbesprekingen in zestig kranten en tijdschrif... »
 
 
 
 
 

De Steppewolf
De Steppewolf
<i>De Steppewolf</i> is het symbool voor de figuur Harry Haller, die als een wrede wolf eenzaam door de steppe van deze wereld doolt, ertegen in opstand komt... »