Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De gedichten
De gedichten
* Wij verloren de onbaatzuchtigste poëzieliefhebber. Wij verloren Herman. Gelukkig hebben we zijn gedichten nog. - Anna Enquist
* Herman de Coninck probeert... »
 
 
 
 
 

Rondje gedicht
Rondje gedicht
Nooit meer je glas kwijt op borrels met 'Rondje gedicht'. Deze vrolijke en poëtische druppelvangers maken elk wijnglas herkenbaar. De gedichten zijn toepass... »
 
 
 
 
 

Geef me nu eindelijk wat ik altijd al had
Geef me nu eindelijk wat ik altijd al had
In de gedichten van De Coninck gaat het er niet om grote vraagstukken op te lossen, evenmin wordt er gepoogd een vaststaande waarheid te vinden. De dichter z... »
 
 
 
 
 

Schoolslag
Schoolslag
Een komische roman over de mores, of het gebrek daaraan, in het onderwijsEen beslissend schooljaar breekt aan voor het vermaarde instituut van de paters Feli... »
 
 
 
 
 

Van geluk gesproken
Van geluk gesproken
gedichten uit Nederland en Vlaanderen over voorspoed en geluk. Rainbow essentials. Herman de Coninck e.a. Van geluk gesproken Er zijn vele soorten... »
 
 
 
 
 

Intimiteit onder de melkweg
Intimiteit onder de melkweg
'Zoals een beroepsinbreker aan een cijferslot prutst: zo klikt een gedicht soms ineens.' 'Een gedachte in een gedicht willen stoppen is zoiets als met een bo... »
 
 
 
 
 

Vingerafdrukken
Vingerafdrukken
Ergens halverwege deze bundel worden drie gedichten van de Engelse oorlogsdichter Edmund Blunden vrij vertaald, en er wordt een gedicht over Blunden aan toeg... »