Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Pelle's nieuwe kleren
Pelle's nieuwe kleren
Pelles lam moet geschoren worden om wol te leveren voor zijn nieuwe kleren. De prenten volgen de wol, via het kaarden, het spinnen, het verven enz. tot Pelle... »
 
 
 
 
 

Dagboek
Dagboek

Een dagboek met tekeningen van Elsa Beskow met voor iedere maand een pagingrote illustratie uit Het jaar rond, verschillende kleinere motieven uit andere pr... »
 
 
 
 
 

Het bloemenfeest
Het bloemenfeest
In de bloementuin wordt hard gewerkt, want weldra zal het feest zijn. Dan komen alle bloemen hun opwachting maken bij koningin Rosa en wie dat kan, zingt een... »
 
 
 
 
 

Hansje in 't Bessenland
Hansje in 't Bessenland
Hansje gaat in het bos bessen zoeken om zijn moeder voor haar verjaardag te geven. Maar hoe hij ook zoekt, hij kan ze niet vinden. Plotseling wordt er tegen ... »
 
 
 
 
 

Olle's skitocht
Olle's skitocht
Al ruim 100 jaar genieten kinderen uit vele landen van Olles skitocht, het beroemde prentenboek van de Zweedse schrijfster en illustratrice Elsa Beskow. Wij ... »
 
 
 
 
 

Het verhaal van het kleine, kleine oude vrouwtje
Het verhaal van het kleine, kleine oude vrouwtje
Als het kleine oude vrouwtje op een dag de koe heeft gemolken, springt haar kat op tafel en snoept van de melk. Het vrouwtje probeert de kat weg te jagen, di... »
 
 
 
 
 

Kleine Koen in de tuin
Kleine Koen in de tuin
Kleine Koen gaat samen met September, de zoon van Zomer en Herfst, op zoek naar zijn bal. Zo ontmoeten ze mevrouw Goudreinet, mevrouw Kool, de familie Aardbe... »