Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Lof der zotheid
Lof der zotheid
Over het boek: Toen Erasmus in 1509 op reis was van ItaliĆ« naar Engeland, beperkte zijn levendige geest zich niet tot wat er op de weg te beleven viel: in r... »
 
 
 
 
 

The Praise Of Folly
The Praise Of Folly
Erasmus ranges from light-hearted jibes to vehement denunciation of the theologians and churchmen, monastic life and the condition of the Church, and then se... »
 
 
 
 
 

Tegen Oorlog
Tegen Oorlog
In het pamflet 'Tegen Oorlog' werkt de grote humanist Erasmus (1469-1536) zijn kritiek op het geweld van kerk en staat op overtuigende wijze uit. Hij baseert... »
 
 
 
 
 

Proverbs
Proverbs
Chiefly Taken From The Adagia Of Erasmus, With Explanations; And Further Illustrated By Corresponding Examples From The Spanish, Italian, French & English La... »
 
 
 
 
 

Lof der geneeskunde
Lof der geneeskunde
Dit boek bevat een nieuwe Nederlanse vertaling van Erasmustekst met een inleiding en noodzakelijke aantekeningen. Lezers met belangstelling voor literatuurge... »
 
 
 
 
 

De correspondentie van Desiderius Erasmus
De correspondentie van Desiderius Erasmus
De correspondentie van Erasmus is een van de meest interessante briefwisselingen die de wereldliteratuur heeft voortgebracht. In dit zestiende deel van de in... »