Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De kop van Jop
De kop van Jop
Jop doet zijn ogen weer dicht. Hij heeft geen zin om te praten. Hij voelt zich ziek en zijn hoofd doet zeer. Net alsof iemand er met een hamer op heeft gesla... »
 
 
 
 
 

Kortsluiting
Kortsluiting
MS is een slopende ziekte die vaak moeilijk te begrijpen is voor de buitenwereld. De ene dag voel je je goed, de andere dag kun je niet lopen van de pijn of ... »
 
 
 
 
 

Mijn hoofd is hol
Mijn hoofd is hol
`Je moeder is nu mee met de ambulance. Ze zeiden dat het misschien een beroerte is geweest, want ze kon niet bewegen. Je moet maar gauw komen.Een beroerte? W... »
 
 
 
 
 

IJs voor Matthijs
IJs voor Matthijs
<p>Over je amandelen knippen</p><p><em>‘Eet nou door, Matthijs,’ zegt papa. ‘Je wilt toch groot en sterk worden?’
‘Ik heb geen trek meer,’ z... »
 
 
 
 
 

Klap
Klap
Christine Kliphuis wordt aangereden door een appende automobilist en vanaf dat moment verandert haar leven ingrijpend. Uiteindelijk blijkt dat ze hersenletse... »
 
 
 
 
 

De Ziekenboeg
De Ziekenboeg
13 titels. »
 
 
 
 
 

Kortsluiting
Kortsluiting
De twaalfjarige Isabel weet nu een paar jaar dat haar moeder MS heeft, en dat is niet altijd gemakkelijk. Ze moet veel helpen in huis en uitstapjes gaan soms... »
 
 
 
 
 

De diabetes van Daan
De diabetes van Daan
Daan is moe en voelt zich niet fit.'Mag ik wat drinken?' vraagt hij.'Alweer? Je hebt net limonade gehad,' zegt zijn moeder.'Ja, maar ik heb zo'n dorst,'zegt ... »
 
 
 
 
 

Mantelzorg en werk in balans
Mantelzorg en werk in balans
Werk en zorg horen beiden bij het leven. Hoe creëert een werkende mantelzorger een goede balans tussen arbeid en zorg, tussen werk en privé? Wat kunnen pro... »
 
 
 
 
 

De jeuk van Joep
De jeuk van Joep
Joep wrijft over zijn gezicht. 'Het jeukt,' zegt hij.'Zie je wel!' roept mama. 'Ik dacht het vanmorgen al: volgens mij heb je de waterpokken.'Joep heeft de w... »