Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Geen land voor witte mensen
Geen land voor witte mensen
Wim Boswinkel (Hengelo, 1947) heeft zich in de bijna 40 jaar die hij op de zuidelijke helft van onze aarde doorbracht beziggehouden als boer, ontwikkelingswe... »
 
 
 
 
 

Weemoedige prins
Weemoedige prins
De onaangename kant van de Frans-Engelse verhoudingen, culminerend in een honderdjarige oorlog, was vooral van grote invloed op het leven van Charles d Orlea... »
 
 
 
 
 

Het kettingboek
Het kettingboek
De auteur, Marlies Souren, heeft deze uitgave samengesteld uit korte verhalen, kleine columnachtige verhalen (zogenaamde mini’s) en gedichten. Het geheel ka... »
 
 
 
 
 

De maagd van Orléans
De maagd van Orléans
Het meesterwerk van Voltaire. Voor het eerst in het Nederlands.

Ooit heeft Fred van Enske een regenachtige vakantie toch nog nuttig gemaakt door zich te wer... »
 
 
 
 
 

Bloedbad
Bloedbad
Bloedbad, een psychologische thriller over de jonge Bart Nielsen die met een wapen van zijn vader zijn voormalige middelbare school binnenloopt en in korte t... »
 
 
 
 
 

Jaloezie, wellust
Jaloezie, wellust
De zeven hoofdzonden blijven door de eeuwen heen boeien. Ze zijn de meest in het oog lopende gedragsvormen die het eigen leven en dat van anderen kunnen vers... »
 
 
 
 
 

Zimbabwe, een bijzondere passie
Zimbabwe, een bijzondere passie
De auteur, Patrice Delchambre (Leopoldsburg), woont al 27 jaar in Afrika waarvan 17 jaar in Zimbabwe. Zij is Germaans filologe, voormalig medewerkster bij he... »
 
 
 
 
 

Het accordeon in hoofdlijnen
Het accordeon in hoofdlijnen
Orde scheppen in de accordeonwereldDe wereld van het accordeon is helaas vrij chaotisch. Het doel van dit boek is om daar wat orde in te scheppen en hoofdli... »
 
 
 
 
 

Knipsels
Knipsels
Jacqueline (1968) heeft geen gewone vingertjes zoals u en ik, maar eerder een tiental schaartjes, pennetjes en kwastjes die alles wat zij aanraken veranderen... »
 
 
 
 
 

Je haar of je leven
Je haar of je leven
Inspirerend en intiem portret van een vrouw met een door kanker gekraakte borst. Traag doorbreekt de realiteit de luchtige houding van ontkenning: van kanker... »