Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het paradijs
Het paradijs
In het begin waren we nooit alleen. We stonden met onze blote voeten midden in de overvloed, en als we gingen liggen, dan was het alsof we in het leven verdr... »
 
 
 
 
 

Het hele leven
Het hele leven
In 2003 verraste Bart Moeyaert met het veelbekroonde, in acht talen verschenen <em>De Schepping</em>. Waar dat verhaal eindigde, begon in 2010 <em>Het Paradi... »
 
 
 
 
 

Wespennest
Wespennest
Op zijn zachtst gezegd is de relatie tussen Suzanne en haar moeder niet van het hartelijkste soort. Suzannes moeder heeft het met wel meer mensen moeilijk. H... »
 
 
 
 
 

Broere
Broere
Iedereen herinnert zich de geur van sinterklaasdag, de smaak van gestolen goed, het geluid van zomers water. Iedereen heeft een grootmoeder gehad met een rom... »
 
 
 
 
 

Brüder
Brüder
Der Älteste, der Stillste, der Echteste, der Fernste, der Liebste, der Schnellste und ich »
 
 
 
 
 

De nachtlantaarns van meneer Makkelie
De nachtlantaarns van meneer Makkelie
'Het is stil.Er is geknipt, maar niemand heeft de schaar gehoord. Er wordt gevouwen, maar geritsel klinkt er niet. Er is een man. Hij vouwt mijn huis, hij pl... »
 
 
 
 
 

Graz
Graz
Herman Eichler heeft de apotheek overgenomen van zijn vader, die de zaak weer heeft overgenomen van diens vader. Herman is sinds het overlijden van zijn oude... »
 
 
 
 
 

De gans en zijn broer
De gans en zijn broer
De gans en zijn broer hebben het goed op hun boerderij. Samen met de kalkoenen, de schapen, een hond, en natuurlijk de boerin is het leven tamelijk zorgeloos... »
 
 
 
 
 

Blote handen
Blote handen
Blote handen wordt gezien als een van de hoogtepunten uit Moeyaerts werk. Op ouderjaarsdag loopt de spanning in korte tijd hoog op als Ward met zijn beste vr... »