Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van Het verrotte leven van Floortje Bloem door Yvonne Keuls

Het verrotte leven van Floortje Bloem is 7 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 3.0. Het boek is 70 keer gelezen.
Anoniem
- Het verrotte leven van Floortje Bloem
 
 
 
 
 
(2)

Erg mooi boek. Lang geleden gelezen.

- Het verrotte leven van Floortje Bloem
 
 
 
 
 
(2)

Yvonne Keuls een prima schrijfster. Ik kan mij de juiste toedracht van het boek niet zo 1,2,3 voor de geest halen. Maar dit is mogelijk een goed moment om het eens te herlezen!

- Het verrotte leven van Floortje Bloem
 
 
 
 
 
(2)

Al heeeeeeeeel lang geleden gelezen voor mijn examen van de Mavo, dus echt in de oertijd! Was niet leuk,maar wel heel herkenbaar!

- Het verrotte leven van Floortje Bloem
 
 
 
 
 
(4)

erg mooi boek over de wereld/leven van Floortje.

- Het verrotte leven van Floortje Bloem
 
 
 
 
 
(5)

Moet er wel bij vermelden dat het minstens twintig jaar geleden is dat ik het boek las.
Een boek dat van begin tot eind boeit. Maar hoe kan het ook anders als je in ogenschouw neemt dat het geschreven is door Yvonne Keuls en inmiddels wel weet dat zij vanuit een gedrevenheid schrijft waarbij ze tracht een beeld over te brengen dat ze na eigen onderzoek, na het in contact komen met degene die later haar hoofdpersoon wordt in het boek, bij je binnenkomt als een moker. Het verhaal is naast aangrijpend, schokkend en diep triest met zoveel liefde geschreven, waarbij de humor niet geschuwd wordt, dat het je na jaren nog helder voor de geest staat.
Voor een ieder, die wil weten, hoe een jong meisje zich door het leven slaat, als ze niet anders kan dan op straat te leven en kennis wil maken met hoe (voor mijn gevoel) de eerste loverboys hun intrede maakten, is dit iets wat je niet mag missen. Wees er wel van doordrongen, dat je tijdens het leven door zoveel emoties kan gaan, dat je dit met anderen wil delen. Vooral het deel over de loverboy is iets wat tot mijn woede en verbazing nog steeds onveranderd plaatvindt, nog steeds onveranderd zo licht bestraft wordt en wat onveranderd de kwetsbaarste meisjes voor hun leven kan tekenen.
Yvonne blijft een van de schrijfsters voor wie ik diep respect koester.

- Het verrotte leven van Floortje Bloem
 
 
 
 
 
(4)

jemig, ooit lang geleden op school voor een boekverslag gelezen,vond hem toen super indrukwekkend..

- Het verrotte leven van Floortje Bloem
 
 
 
 
 
(4)

Hoe een meisje met een moeilijke jeugd in de drugs scene terecht komt. Ontroerend verhaal.