Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Coby Poelman - Duisterwinkel
Vroege vogel door Coby Poelman - Duisterwinkel

Vroege vogel   Water klatert achter matglas, iemand fietste zich een zilte landkaart op een zwart katoenen shirt. Buiten rust een vog »

joukjevv van Velen
IJsprinses van Camilla Läckberg door joukjevv van Velen

Waarschijnlijk had IJsprinses van Camilla Läckberg een beter leeslot verdiend dan het nu van mij krijgt. Dat is ongetwijfeld toe te schrijven aan het feit »

Coby Poelman - Duisterwinkel
Hemelvaartsgedachte (een cinquiano) door Coby Poelman - Duisterwinkel

Hemelvaartsgedachte   Wolkend werd Hij aan het oog onttrokken, Hij houdt zijn oog op ons door wolken heen, troostend. Coby Poelman - Duist »

Coby Poelman - Duisterwinkel
Japanse kersendans door Coby Poelman - Duisterwinkel

Japanse kersendans   Zie je de bloesem wiegen, hoor je de blije bijen, het is alweer confettitijd! De volle rose takken boven het den »

Coby Poelman - Duisterwinkel
Een gedicht geschreven n.a.v. het boek Gustav en Anton door Coby Poelman - Duisterwinkel

  Een levenslange vriendschap   Hij leek op de gezichtjes geschilderd op mijn treintje, die eerste ochtend op de kleuterschool. »

Coby Poelman - Duisterwinkel
Kort Paasverhaal door Coby Poelman - Duisterwinkel

Kort Paasverhaal Kort Paasverhaal zoals het in het Paasnummer van Elisabeth(bode) 2015 is gepubliceerd: Paasfeest op het kerkhof Nog een klein stuk »

Coby Poelman - Duisterwinkel
Het Bildt door Coby Poelman - Duisterwinkel

Stoeiende kleuren bewolken de hemel boven het Bildtse opgeslibd land. Vlakbij de zeedijk onder Sint Anne nam iemand ooit de penselen ter hand om »

joukjevv van Velen
Misdaad slaapt nooit Michael Connelly De nachtploeg / The Late Show 2017 door joukjevv van Velen

Het duurde even, maar eindelijk kon ik dan de kleine paperback kopen van de in 2017 uitgekomen nieuwe Connelly. En wat voor één, namelijk met een »

Coby Poelman - Duisterwinkel
Mijn bijzondere Valentijn door Coby Poelman - Duisterwinkel

Mijn bijzondere Valentijn  Mijn bijzondere Valentijn ‘t Was in de nacht van Valentijn dat de vliezen braken, jouw komst ons deed ontwak »

Coby Poelman - Duisterwinkel
Het orgel speelt.... door Coby Poelman - Duisterwinkel

Het orgel speelt “Het orgel speelt” stond op de liturgie. De organist dacht: zal ik dan maar in de kerk gaan zitten en af gaan »