Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Coby
Japanse kersendans door Coby

Japanse kersendans   Zie je de bloesem wiegen, hoor je de blije bijen, het is alweer confettitijd! De volle rose takken boven het den »

Coby
Een gedicht geschreven n.a.v. het boek Gustav en Anton door Coby

  Een levenslange vriendschap   Hij leek op de gezichtjes geschilderd op mijn treintje, die eerste ochtend op de kleuterschool. »

Coby
Kort Paasverhaal door Coby

Kort Paasverhaal Kort Paasverhaal zoals het in het Paasnummer van Elisabeth(bode) 2015 is gepubliceerd: Paasfeest op het kerkhof Nog een klein stuk »

Coby
Het Bildt door Coby

Stoeiende kleuren bewolken de hemel boven het Bildtse opgeslibd land. Vlakbij de zeedijk onder Sint Anne nam iemand ooit de penselen ter hand om »

joukjevv
Misdaad slaapt nooit Michael Connelly De nachtploeg / The Late Show 2017 door joukjevv

Het duurde even, maar eindelijk kon ik dan de kleine paperback kopen van de in 2017 uitgekomen nieuwe Connelly. En wat voor één, namelijk met een »

Coby
Mijn bijzondere Valentijn door Coby

Mijn bijzondere Valentijn  Mijn bijzondere Valentijn ‘t Was in de nacht van Valentijn dat de vliezen braken, jouw komst ons deed ontwak »

Coby
Het orgel speelt.... door Coby

Het orgel speelt “Het orgel speelt” stond op de liturgie. De organist dacht: zal ik dan maar in de kerk gaan zitten en af gaan »

Coby
Stille ode door Coby

Stille ode Onder de rijp fluistert een tak, kijk toch eens om je heen, zie je die ijsglans door de zonnestralen? En onderdoor zie ik jouw bovenkant »

lucvr
Gij nu door lucvr

Griet Op de Beeck geeft hier in verschillende kortverhalen, mooi beschreven situaties weer. Hierin is ook een verhaal wat over ongeoorloofd gedrag van de vader »

joukjevv
Millennium 4 Wat ons niet zal doden van David Lagercrantz door joukjevv

Wat mij weer laat lezen mag wat mij betreft de ondertitel zijn. Na een lange periode van - laat ik het maar leesstroefheid noemen - stond ik voor de keuze: &oac »