Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Coby
Om te zingen! door Coby

Om te zingen!   O mooie bosbeekjuffer in zo glanzend blauw, hoe statig is je houding zo keurig in je vouw, hoe fijntjes je vleugel »

Coby
Een gedicht uit mijn boek "De voordracht" door Coby

Snelwegmuziek Een bus rijdt ons voorbij. “Laat u bussen” lezen wij. “Ik laat me zingen” zei ooit prins Claus. Prinsen »

Coby
Een gedicht uit mijn bundel "Beleef de dag" door Coby

De klassieken   Radio vier wordt onderbroken, een kinderstem trompettert of de tv wat zachter mag. Als ’t STERlawaai is afgelopen h »

joukjevv
Het vorige meisje van J.P. Delaney door joukjevv

Het vorige meisje vertelt het verhaal van Jane en Emma. Na het overlijden van haar baby is Jane toe aan een nieuwe start, liefst ergens anders zonder al di »

Coby
Keukentafelgesprek door Coby

Keukentafelgesprek   Zuster, ach laat ook maar, gaat u uw gang maar weer, ik vraag geen aandacht meer, alle begrip.   Als i »

Coby
Pastoraal bezoek door Coby

Pastoraal bezoek Hij draait zich in het negatieve, spiralend daalt hij af, tobbend over zichzelf en God totdat de pastor met hem bidt, dan leeft hij »

Coby
Een gedicht geschreven n.a.v. het boek "Het einde van de eenzaamheid" door Coby

Gedicht n.a.v. het boek: Het einde van de eenzaamheid   Verdoofd blijf je achter, nauwelijks tijd te rouwen, tussen de muren van het intern »

Coby
Een nieuwe wind door Coby

Een nieuwe wind                      en als ik nu eens »

Coby
Vroege vogel door Coby

Vroege vogel   Water klatert achter matglas, iemand fietste zich een zilte landkaart op een zwart katoenen shirt. Buiten rust een vog »

joukjevv
IJsprinses van Camilla Läckberg door joukjevv

Waarschijnlijk had IJsprinses van Camilla Läckberg een beter leeslot verdiend dan het nu van mij krijgt. Dat is ongetwijfeld toe te schrijven aan het feit »