Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Coby
Mijn bijzondere Valentijn door Coby

Mijn bijzondere Valentijn  Mijn bijzondere Valentijn ‘t Was in de nacht van Valentijn dat de vliezen braken, jouw komst ons deed ontwak »

Coby
Het orgel speelt.... door Coby

Het orgel speelt “Het orgel speelt” stond op de liturgie. De organist dacht: zal ik dan maar in de kerk gaan zitten en af gaan »

Coby
Stille ode door Coby

Stille ode Onder de rijp fluistert een tak, kijk toch eens om je heen, zie je die ijsglans door de zonnestralen? En onderdoor zie ik jouw bovenkant »

lucvr
Gij nu door lucvr

Griet Op de Beeck geeft hier in verschillende kortverhalen, mooi beschreven situaties weer. Hierin is ook een verhaal wat over ongeoorloofd gedrag van de vader »

joukjevv
Millennium 4 Wat ons niet zal doden van David Lagercrantz door joukjevv

Wat mij weer laat lezen mag wat mij betreft de ondertitel zijn. Na een lange periode van - laat ik het maar leesstroefheid noemen - stond ik voor de keuze: &oac »

Coby
Een gedicht over de aardbevingen in Groningen (In het Gronings met vertaling) door Coby

Wel het wonnen? Ledders van t plankje schoeven skrebbelnd op bord, woorden van weerde overlappen blaauwe en rooie vlakken, holtjes kleddern »

Coby
Recensie bij een boek dat op deze site niet te vinden is door Coby

De dood van een mooie vrouw   Recensie   Het is in het begin prettig om te lezen. Leuke schrijfstijl. Het boek speelt zich af op Amela »

joukjevv
Andere kijk op Kerst door joukjevv

Al geruime tijd ben ik weggehouden van pennen – loggen heet dat nu en ik was zelfs mijn inlogcode kwijt – erger nog zelfs van lezen! Even geen trek »

Coby
Het Lauwersland, een gedicht uit mijn boek "Verrassend uitzicht" door Coby

Het Lauwersland De sneeuwzee heeft zich in het landschap neergevlijd, de slaperdijk is sepia getekend, sneeuwkoppend buigen bermen over kratervormig ijs. »

Coby
Een gedicht uit mijn boek "De voordracht" door Coby

De breimachine Samen kochten ze een breier, wisselden die om de maand, truien, sokken, soms een vest rolden uit het naaldenbed. Van links naar rechts »