Boek
Zeker in een land als Nederland is eten de gewoonste zaak van de wereld; zo gewoon zelfs dat we vaak niet stilstaan bij wat we eten, en vooral niet bij waarom we eten wat we eten - omdat we honger hebben, omdat het gezond is, of omdat het simpelweg etenstijd is? Onze voorliefde voor zout, vet en suiker is aangeboren en had vroeger ook een cruciale reden: het hielp om een vetlaagje te kweken voor een komende periode van schaarste. Tegenwoordig kennen we geen schaarste meer, maar onze zoute, vette en zoete smaak is hardnekkig; we blijven reserves opbouwen en worden dus dikker en dikker.
In Waarom eten we wat we eten? geeft Johannes Brug een verrassend veelzijdig antwoord op de vraag die de titel van het boek stelt. Hij gaat in op de invloed van onze ouders en voorouders, maar ook op die van de voedingsmiddelenindustrie en de gezondheidswetenschappers op ons eetgedrag. Waarom eten we wat we eten? laat zien hoe ons eetpatroon wordt bepaald door onze biologie, psychologie en onze sociale en fysieke omgeving. «
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
Er zijn nog geen berichten geplaatst op het prikbord van Waarom eten we wat we eten?.