Boek
Waar komt je voedsel vandaan?Hoe wordt het geteeld en getransporteerd?Waarom verhongeren er mensen terwijl anderen enorme hoeveelheden eten weggooien?Voedsel en productie gaat dieper in op deze en andere vragen en probeert tebeantwoorden hoe we een almaar groeiende wereldbevolking kunnen voeden.Voedsel voor de wereld belicht de verschillende landbouwmethoden, van kleinschaligezelfvoorzienende boerderijen tot extensieve voedselproducenten.Het licht de wereldvoedselindustrie door die ons van ons voedsel voorziet.Het boek staat stil bij de problemen waarvoor de landbouw nu staat en hoe we tegen deachtergrond van armoede, milieuvervuiling en klimaatverandering de wereld kunnen voeden.Richard en Louise Spilsbury zijn ervaren schrijvers van informatieve boeken voor kinderen.Ze schrijven over een breed scala van onderwerpen, met als specialisatie wetenschap en geografieen daarnaast geschiedenis, kunst en gezondheid.De consulent voor de serie, Nicholas Rowles, is een voormalige aardrijkskundeleraar in het middelbaar onderwijsen hoofdexaminator op het vakgebied. Hij doceert nu aan de lerarenopleiding van een universiteit. «
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »