Boek
De Italiaanse keuken kan bogen op een rijke traditie die voor een deel teruggaat tot de keuken van de rijke Romeinse patricirs maar ook veel invloeden onderging van islamitische culinaire tradities. In de negende eeuw na Christus vielen islamitische volkeren het zuiden van Itali binnen en zij introduceerden tijdens hun verblijf onder meer gerechten van Chinese oorsprong die zijzelf door de handel met het Verre Oosten hadden leren kennen. IJs en sorbet zijn recepten die op deze wijze via Itali hun weg naar Europa vonden.De Italiaanse keuken kan bogen op een rijke traditie die voor een deel teruggaat tot de keuken van de rijke Romeinse patricirs maar ook veel invloeden onderging van islamitische culinaire tradities. In de negende eeuw na Christus vielen islamitische volkeren het zuiden van Itali binnen en zij introduceerden tijdens hun verblijf onder meer gerechten van Chinese oorsprong die zijzelf door de handel met het Verre Oosten hadden leren kennen. IJs en sorbet zijn recepten die op deze wijze via Itali hun weg naar Europa vonden. De Italiaanse keuken kan bogen op een rijke traditie die voor een deel teruggaat tot de keuken van de rijke Romeinse patricirs maar ook veel invloeden onderging van islamitische culinaire tradities. In de negende eeuw na Christus vielen islamitische volkeren het zuiden van Itali binnen en zij introduceerden tijdens hun verblijf onder meer gerechten van Chinese oorsprong die zijzelf door de handel met het Verre Oosten hadden leren kennen. IJs en sorbet zijn recepten die op deze wijze via Itali hun weg naar Europa vonden. «
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.