Boek
Encyclopedie van misvattingen
Hans van Maanen
Bent u er ook van overtuigd dat: in spinazie veel ijzer zit; de Rijn bij Lobith ons land binnenkomt; Nederland op 5 mei 1945 werd bevrijd; in de zomer de zon dichterbij staat; je agressie moet uiten; je blind wordt als je op je stuitje valt; hans Brinker zijn vinger in de dijk stak?
Dan is dit boek voor u. In deze hernieuwde uitgebreide uitgave van de zeer succesvolle Encyclopedie van Misvattingen worden wederom de opvattingen aan de kaak gesteld die ieder van ons van kindsbeen af heeft gekoesterd. Hans van Maanen, wetenschapsjournalist, heeft zijn verzameling uitgebreid met nieuwe misvattingen, mythes en modieuze meningen.
Meer dan wij al dachten, groeit ons feitenrepertoire langzamerhand dicht tot een oerwoud vol onzin, halve waarheden en geruchten.
Over de auteur
Hans van Maanen (1950) is wetenschapsjournalist. Van zijn hand verschenen onder meer FC Algebra (1998), Voorkomen is duurder dan genezen (1999), Echte mannen willen niet naar Mars (2002), Zoete koek en speculatie (2004) en Archimedes Newton Murphy, Wetten uit de wetenschap (2004), Goochelen met getallen (2009). In 2007 ontving hij zowel de Van Walreeprijs voor medische wetenschapsjournalistiek van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen als de NWO Eurekaprijs voor het beste oeuvre op het terrein van de wetenschapscommunicatie.
«
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »