Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Aansporingen
Aansporingen
Roland Barthes introduceerde ruim drie decennia geleden het concept van de meervoudige tekst. Hij maakte een onderscheid tussen leesteksten en schrijfteksten... »
 
 
 
 
 

De laatste dag
De laatste dag
 »
 
 
 
 
 

Van hee handboek
Van hee handboek
Miriam Van hee (1952) is een van de meest gewaardeerde dichters in het Nederlandse taalgebied. Haar kleine maar bijzondere oeuvre kan rekenen op veel waarder... »
 
 
 
 
 

De tegenstrijdige generatie
De tegenstrijdige generatie
In De tegenstrijdige generatie zijn belangrijke Nederlandstalige dichters bijeengebracht die debuteerden in de jaren zeventig. Deze dichters, geboren tussen ... »
 
 
 
 
 

Breyvier
Breyvier
<p>BREYVIER is een werkschrift. Dit apocrief carnet verzamelt notities over het werk van Breyten Breytenbach. De teksten belichten zijpaden van diepgaander o... »
 
 
 
 
 

Poëziegeschiedenis van de Lage Landen
Poëziegeschiedenis van de Lage Landen
200 jaar Nederlandstalige dichtkunst (1800-2000) in één makkelijk te hanteren handboek Dit boek presenteert een chronologisch overzicht van tendensen in de... »
 
 
 
 
 

De volksverheffing
De volksverheffing
Hetderde deel in de legendarische reeks po ejaarboeken
De Volksverheffing. Niet meer weg te denken uit de Nederlandstalige dichtkunst. In deze derde editie o... »
 
 
 
 
 

Daan Boens - Frontpoëzie
Daan Boens - Frontpoëzie
Herontdekking van het werk van Daan Boens Daan Boens (1893–1977) behoort tot de belangrijkste Vlaamse frontdichters. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werkte ... »