Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Antonio's Salsa
Antonio's Salsa
 »
 
 
 
 
 

De Deventer karaktermoord
De Deventer karaktermoord
Geen zaak houdt Nederland zo bezig als de Deventer moordzaak. De steenrijke weduwe Wittenberg werd in 1999 gewurgd en vervolgens meerdere keren met een mes g... »
 
 
 
 
 

Hot Salsa!
Hot Salsa!
 »
 
 
 
 
 

De Baybasin-taps
De Baybasin-taps
Hüseyin Baybasin, oprichter van het Koerdische Parlement in Ballingschap, zit een levenslange gevangenisstraf uit in Nederland. In een eerder boek, Verknipt... »
 
 
 
 
 

Leugens over Louwes
Leugens over Louwes
"Leugens over Louwes - deventer moordzaakMet zijn nieuwe boek Leugens over Louwes duikt wetenschapsfilosoofTon Derksen, bekend van zijn boeken Lucia de B. en... »
 
 
 
 
 

Waarheidsvinding
Waarheidsvinding
Van nature zijn we geneigd om snel te oordelen. Dat biedt evolutionair gezien de beste overlevingskansen. Maar wat in de evolutie handig was, leidt nu tot ga... »
 
 
 
 
 

De temptaties van Jeroen Bosch
De temptaties van Jeroen Bosch
Ton Derksen heeft zich in deze gedichten laten inspireren door de apocalyptische beelden van Jeroen Bosch. In Tondalus' Visioen beschrijft hij in even zwarte... »
 
 
 
 
 

Onschuldig vast
Onschuldig vast
Hoeveel mensen zitten er in Nederland ten onrechte gevangen? Die vraag is relevant nu steeds meer gerechtelijke dwalingen aan het licht komen. Na de zaak van... »
 
 
 
 
 

De ware toedracht
De ware toedracht
In dit toegankelijke boek legt wetenschapsfilosoof Ton Derksen uit wat de<br/>valkuilen zijn bij het vaststellen van feiten. Hoe voorkom je dat feit en ficti... »