Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het Cicero
Het Cicero
Het is oktober 1962. Terwijl de wereld de adem inhoudt omdat er een kernoorlog dreigt rond Russische raketten op Cuba, broeit het ook op het Cicero College. ... »
 
 
 
 
 

Schimmen uit het verleden
Schimmen uit het verleden
Als Sander naar Dijkzicht verhuist hoort hij al snel dat hun nieuwe woning in de Tweede Wereldoorlog getuige is geweest van dramatische gebeurtenissen. Stukj... »
 
 
 
 
 

Marlow
Marlow
Sjaloom-4-teen. »
 
 
 
 
 

De Indische vlieger
De Indische vlieger
De spannende jeugdroman De Indische vlieger speelt zich af in het Nederlands-IndiĆ« van rond de Tweede Wereldoorlog en net daarna. In de hoofdrol Sukardi, de... »
 
 
 
 
 

Zevenheuvelen
Zevenheuvelen
Terwijl tienduizenden deelnemers aan de Nijmeegse Zeven- heuvelenloop genieten van de mooie herfstdag, wacht ergens langs de route een moordenaar op een van ... »
 
 
 
 
 

Moordzaak
Moordzaak
Moordzaak »
 
 
 
 
 

Oorlog in de klas
Oorlog in de klas
<i>Lieve Lex,
Het kamp is nog veel erger dan ik dacht. Het is er vies, je kunt nergens alleen zijn (zelfs niet als je je wast!) en het eten is zo smerig dat... »
 
 
 
 
 

Oorlog in de klas
Oorlog in de klas
Lieve Lex, Het kamp is nog veel erger dan ik dacht. Het is er vies, je kunt nergens alleen zijn (zelfs niet als je je wast!) en het eten is zo smerig dat bij... »
 
 
 
 
 

Groeten uit Trarbach (1937)
Groeten uit Trarbach (1937)
Albert Verhagen wil na het afstuderen nog een paar weken van zijn vrijheid genieten. Hij kiest voor een wandeltocht door Duitsland, het geboorteland van zijn... »
 
 
 
 
 

Marathon
Marathon
Het is oktober. Een Nederlandse man van middelbare leeftijd loopt zijn eerste marathon in het koude en regenachtige Dublin. Het gevecht tegen vermoeidheid, p... »