Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Potgieterlaan 7
Potgieterlaan 7
In Potgieterlaan 7 beschrijft Sytze van der Zee zijn jeugdjaren, die werden gedomineerd door de keuze van zijn vader voor de NSB. Zijn vader werd geïnternee... »
 
 
 
 
 

Zuidwal
Zuidwal
In Wassenaar verdwijnt een 11-jarig meisje tijdens schooltijd spoorloos. Na intensief zoeken wordt haar lijkje vier dagen later gevonden in de duinen. Al sne... »
 
 
 
 
 

Willi Lages
Willi Lages
Na de oorlog noemde de toenmalige minister van Justitie hem 'een van de zwaarste oorlogsmisdadigers tijdens de Duitse bezetting'. Willi Lages was verantwoord... »
 
 
 
 
 

Dochters van Khadija
Dochters van Khadija
Verslag Uit De Samenleving »
 
 
 
 
 

Het beest van Harkstede
Het beest van Harkstede
Het beest van Harkstede noemden ze hem: Willem van Eijk. Na twee moorden werd hij in 1975 veroordeeld tot achttien jaar cel met tbs. Na zijn vervroegde vrijl... »
 
 
 
 
 

Harer Majesteits loyaalste onderdaan
Harer Majesteits loyaalste onderdaan
Veertig jaar lang was het leven van François van ’t Sant verbondenmet het Koninklijk Huis. Als kersverse hoofdcommissaris vande politie in Den Haag werd h... »
 
 
 
 
 

Vogelvrij
Vogelvrij
Wie namen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland deel aan de klopjacht op Joodse onderduikers? Wie verraadde hen eigenlijk? Sytze van der Zee stelde zic... »
 
 
 
 
 

De overkant
De overkant
mijn jaren bij Het Parool »
 
 
 
 
 

Wij overleefden
Wij overleefden
Het lijkt alweer zo lang geleden, de Tweede Wereldoorlog. Bijna 75 jaar na de Duitse capitulatie. Maar nog steeds zijn er mensen die het allemaal hebben meeg... »
 
 
 
 
 

Psalmen vandaag
Psalmen vandaag
 »