Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Turkse vlinders
Turkse vlinders
In de lente van 2002 raakte Stine Jensen tijdens een vakantie in Turkije tot over haar oren verliefd op de Turkse kapper Ozan. Wat begint als een onschuldige... »
 
 
 
 
 

Dus ik ben
Dus ik ben
We gaan er als vanzelfsprekend van uit dat ieder van ons een identiteit heeft, maar als ons op de man of vrouw af wordt gevraagd wie we dan wel zijn, weten w... »
 
 
 
 
 

Onderstroom
Onderstroom
Wat is de waarde van kunst en cultuur in een samenleving waarin het steeds vaker gaat over scoren, rapportcijfers en aandacht trekken? Zijn we te sensitief g... »
 
 
 
 
 

De opvoeders
De opvoeders
Talloze boeken en opvoedgoeroes schetsen een spookbeeld: we zijn geneigd onze kinderen te veel te verwennen. Een generatie verwende prinsessen en kleine keiz... »
 
 
 
 
 

Een box vol emoties
Een box vol emoties
Met de 40 prachtig vormgegeven emotiekaarten in deze box ga je op een speelse en vrije manier in gesprek over emoties. Er staan vragen op en gedachtes. Je ku... »
 
 
 
 
 

Ik lieg, dus ik ben
Ik lieg, dus ik ben
Ik lieg, dus ik ben<br/><br/>De mens, daar was ik op jonge leeftijd al van overtuigd, is in de eerste plaats een liegbeest. Met krokodillentranen kun je aand... »
 
 
 
 
 

Zussenboek
Zussenboek
In Het Zussenboek maken Stine en Lotte de lezer deelgenoot van de bijzondere relatie tussen zussen, hun symbiose, hun identiteit, hun ontwikkeling met en zon... »
 
 
 
 
 

Echte vrienden
Echte vrienden
We luisteren mensen af, bespieden ze en hongeren naar intieme details. Intussen beschermen we onszelf door muren te bouwen en firewalls aan te leggen. Het is... »
 
 
 
 
 

De filotective
De filotective
Filosofen zijn van die hele slimme mensen, toch? Wijze dames en heren die de hele dag nadenken en weten hoe het leven in elkaar zit. Zeker, maar filosofen ku... »
 
 
 
 
 

Lieve Stine, weet jij het?
Lieve Stine, weet jij het?
Kinderboekdebuut van filosofe Stine Jensen<br/>Eindelijk weer een toegankelijk filosofieboek voor jongeren<br/><br/>Waarom moet ik naar school als is liever ... »