Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Strijdtoneel Limburg
Strijdtoneel Limburg
 »
 
 
 
 
 

Nooit alleen
Nooit alleen
<P>Vlaanderen telt tienduizenden vrijwilligers. Gedreven, liefdevol en onbezoldigd zorgen zij met hun dagelijkse inzet ervoor dat onze samenleving niet uitee... »
 
 
 
 
 

Zuiderziel
Zuiderziel
`Ik laat me meestal voortwaaien. Mijn mening kan van dag tot dag verschillen. Net als het beeld dat ik van mezelf heb. In confrontaties met de buitenwereld b... »
 
 
 
 
 

Het grote ontbreekwoordenboek
Het grote ontbreekwoordenboek
<P>In het voorjaar van 2022 startte bij <EM>Nieuwe feiten</EM> op Radio 1 de rubriek ‘het ontbreekwoord’. Daarin gaat Rick de Leeuw elke week met de gewa... »
 
 
 
 
 

De laatste held
De laatste held
<p>Toen ik nog op kostschool zat, bestonden er voor mij maar twee categorieën mensen: voetballers en niet-voetballers. Jongens die op woensdagmiddag binnen ... »
 
 
 
 
 

De verdwijning van Peter Treckpoel
De verdwijning van Peter Treckpoel
<P>Rond het jaar 1500 schrijft de Limburgse priester Peter Treckpoel een indrukwekkende kroniek over de geschiedenis van het Land van Overmaes, wat tegenwoor... »
 
 
 
 
 

Echte mannen scheiden niet
Echte mannen scheiden niet
Rauwe, humoristische dichtbundel over het grote geluk en de diepe ellende van de liefde, geschreven door twee romantische zielen. Rick de Leeuw en Erik Jan H... »
 
 
 
 
 

De zin van het leven
De zin van het leven
<p>Al enkele jaren schrijft Rick de Leeuw grote portretten van
mensen die hij bewondert, mensen die het zout en peper zijn
van deze tijd. In De zin van het l... »
 
 
 
 
 

Ik, Jan Smeken
Ik, Jan Smeken
Sprankelende romanover een nieuwe mensin een oude wereldIn 1517 sterft de Brusselse stadsdichter Jan Smeken. Historische feiten en zijn bewaard gebleven oeuv... »