Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Lezen met ALS
Lezen met ALS
<p>Literatuur als levensbehoefte


'En toen kwam de diagnose. De stemproblemen, de slechte tijden bij het hardlopen, mijn ongearticuleerde praten - het bleek... »
 
 
 
 
 

Zwanenzangen
Zwanenzangen
De lijst van popmusici die voortijdig en op het hoogtepunt van hun roem overleden is lang. En net als stervende zwanen zongen sterren als Buddy Holly, Jimi H... »
 
 
 
 
 

Macbeth heeft echt geleefd
Macbeth heeft echt geleefd
Uilenspiegel, Robin Hood, Don Juan hun namen zijn spreekwoordelijk geworden. Maar wie realiseert zich dat ze echt hebben geleefd?Op zoek naar historische fi... »
 
 
 
 
 

Meneer van Dale wacht op antwoord
Meneer van Dale wacht op antwoord
Bij de een roepen ze nare herinneringen op, bij de ander maken ze nostalgische gevoelens los. Zeker is dat iedereen ermee te maken heeft gehad: de rijtjes en... »
 
 
 
 
 

Elk boek wil muziek zijn
Elk boek wil muziek zijn
lezen & luisteren in schema's, thema's en citaten »
 
 
 
 
 

Luisteren &cetera
Luisteren &cetera
Waar kun je naar luisteren als je net je favoriete plaat hebt gehoord? Wat hebben de makers van die plaat gehoord en welke andere muzikanten hebben zich door... »
 
 
 
 
 

Steinz
Steinz
Gids voor de wereldliteratuurWat te lezen na Honderd jaar eenzaamheid, Het diner of een ander favoriet boek? Hoe liep het af met Jane Eyre, en waarom is Anna... »
 
 
 
 
 

Luisteren &cetera
Luisteren &cetera
Waar moet je naar luisteren, als je net je favoriete plaat hebt gehoord? Wat hebben de makers van die plaat gehoord, en welke andere muzikanten hebben zich d... »
 
 
 
 
 

De duivelskunstenaar
De duivelskunstenaar
Dodenbezweerder, sterrenwichelaar, alchemist - Johannes Faust (1480-1540) was van alle markten thuis. Maar het was zijn pact met de duivel dat hem tot een va... »