Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Marszwart en titaanwit
Marszwart en titaanwit
Beeldhouwer, schilder, schrijver, zo afficheerde Jan Wolkers zichzelf, en in deze volgorde. In Marszwart en titaanwit laat Onno Blom, de biograaf van Wolkers... »
 
 
 
 
 

Van huis tot huis
Van huis tot huis
 »
 
 
 
 
 

De jonge Rembrandt
De jonge Rembrandt
Van Rembrandts jeugd weten we weinig tot niets. Het intiemste wat we van hem hebben is zijn werk, dat ook in die vroege jaren al verbluft door de experimente... »
 
 
 
 
 

Memoires van een biograaf
Memoires van een biograaf
Bij het werken aan de opdracht van zijn leven – het schrijven van de biografie van Jan Wolkers – hield Onno Blom meer dan tien jaar lang notities bij van... »
 
 
 
 
 

Icoon
Icoon
In 1964 verscheen ‘Ik Jan Cremer’. Niet eerder was er een roman die zo’n schokgolf teweegbracht. De wisselende reacties bleven niet beperkt tot de lite... »
 
 
 
 
 

Amstelglorie
Amstelglorie
‘Hoera!’ schreef Jan Wolkers in zijn dagboek op 8 december 1972, toen hij van het bestuur van de Amsterdamse volkstuinvereniging Amstelglorie had gehoord... »
 
 
 
 
 

Boven de wolken
Boven de wolken
Verhalen uit de verte <br/><br/>Met bijdragen van onder andere Onno Blom, Jaap Bos, Hans Hom, Nicole Harmsen, Arthur Japin, Roos van Sen, Sander Mooiweer, Pr... »