Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Liter 97
Liter 97
2020: een bijzonder jaar, ook voor LiterVlak voor de coronacrisis werd de nieuwe 'Liter' naar de drukker gestuurd. De redactie kondigt daarin een bijzonder j... »
 
 
 
 
 

Het Keizerpanorama
Het Keizerpanorama
<p>'Het is aangenaam toeven in het creatieve universum van Montagne. Ze heeft een verfijnde manier van schrijven, waardoor ze met een paar zinnen een persona... »
 
 
 
 
 

Het Keizerpanorama
Het Keizerpanorama
<p>Een Nederlandse vrouw opent een pension in het voormalige Oost-Duitse stadje Brandenburg aan de Havel. Net voordat de eerste gasten aankomen krijgt ze te ... »
 
 
 
 
 

Souvenir
Souvenir
In Souvenir beschrijft Nicole Montagne het eerste jaar na het overlijden van haar vader. Dat doet ze ten dele in de vorm van brieven aan hem 'zodat je op de... »
 
 
 
 
 

Een makelaar in Pruisen
Een makelaar in Pruisen
Anders kijken naar kunst en naar foto's. Een andere blik op de schijnbaar zo vertrouwde omgeving. Nicole Montagne observeert de wereld in Een makelaar in Pru... »
 
 
 
 
 

Op de vlucht
Op de vlucht
17 september 1944. Operatie Market Garden begint. Bij Groesbeek, in de omgeving van Nijmegen, worden duizenden geallieerde parachutisten gedropt. Zo hopen de... »
 
 
 
 
 

De verzuimcoördinator
De verzuimcoördinator
<p>Dit is een boek over wat we niet kunnen zien.</p><p>Een man leidt een schaduwbestaan en verlaat zijn gezin. De achterblijvers krijgen geen nadere toelicht... »
 
 
 
 
 

De verzuimcoördinator
De verzuimcoördinator
<P>Dit is een boek over wat we niet kunnen zien.

Een man leidt een schaduwbestaan en verlaat zijn gezin. De achterblijvers krijgen geen nadere toelich... »