Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Materieel strafrecht
Materieel strafrecht
In de tweede druk zijn de onderwerpen in het Wetboek van Strafrecht nader uitgediept. Het geheel is voorzien van schema's en is onderbouwd met wetgeving en j... »
 
 
 
 
 

Cybercrime
Cybercrime
In dit boek wordt ingegaan op wat cybercrime is en hoe het juridisch aangepakt kan worden. Hiertoe worden twintig vormen van cybercrime beschreven, onderbouw... »
 
 
 
 
 

Wetsgeschiedenis strafrecht: artikel 39 tot 92 Sr
Wetsgeschiedenis strafrecht: artikel 39 tot 92 Sr
In de eerste druk van deze serie is het werk van Smidt als basis gebruikt, om vervolgens alle wetswijzigingen tot en met 2017 te verwerken. Een nadeel hierva... »
 
 
 
 
 

Bewijs in het strafrecht
Bewijs in het strafrecht
In drie delen wordt in dit boek het bewijs in het strafrecht behandeld. Deel A beschrijft het bewijs in het algemeen, waaronder het bewijsstelsel, het bewijs... »
 
 
 
 
 

Drugsdelicten
Drugsdelicten
Dit boek gaat over drugsdelicten die strafbaar zijn gesteld in de Opiumwet: zowel misdrijf als overtreding. Daartoe wordt eerst kort de geschiedenis van drug... »
 
 
 
 
 

Fraude
Fraude
Fraude is bedoeld als naslagwerk voor veel voorkomende vormen van fraude. Per fraudevorm zijn de modus operandi, tendenties, onderzoeksmogelijkheden en het j... »
 
 
 
 
 

Geweldsmisdrijven
Geweldsmisdrijven
Dit boek bevat een uiteenzetting van geweldsmisdrijven. Geweld kan plaatsvinden tegen mens, dier en goed, het kan opzettelijk worden gepleegd, maar ook midde... »
 
 
 
 
 

Vermogensmisdrijven
Vermogensmisdrijven
Dit boek is bedoeld voor degene die beroepsmatig te maken krijgt met ver­mogensmisdrijven. Hiertoe worden de misdrijven beschreven vanuit een vast stramien:... »
 
 
 
 
 

Afpakken en ontnemen
Afpakken en ontnemen
In de tweede druk is het afpakken en ontnemen uitgediept. In vijf delen wordt uitgewerkt: beslag (klassiek, conservatoir, pauliana, beklag), afpakmogelijkhed... »
 
 
 
 
 

Witwassen
Witwassen
De schrijver heeft zich de accountancy, het ondernemings-, fiscaal- en strafrecht meester gemaakt. Hij publiceert op het gebied van strafrecht, integriteit e... »