Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Verstilde tijd
Verstilde tijd
Het leven raast voorbij. We komen altijd tijd tekort. Konden we maar af en toe de klok langzamer laten tikken, de tijd vertragen. Als dat ergens kan, zou het... »
 
 
 
 
 

School, ouders en wijk: samen opvoeden
School, ouders en wijk: samen opvoeden
Dit boek wil een pleidooi zijn voor een opvoedgemeenschap: een gelijkwaardige samenwerking tussen ouders, school en wijk rondom de opvoeding van kinderen. He... »
 
 
 
 
 

Burgerschapsvorming op weg naar volwassenheid
Burgerschapsvorming op weg naar volwassenheid
De democratische samenleving is kwetsbaar als we die niet met elke nieuwe generatie opnieuw vormgeven. Scholen zijn om die reden sinds 2006 wettelijk verplic... »
 
 
 
 
 

De vreedzame wijk
De vreedzame wijk
Met elke nieuwe generatie geven we de maatschappij van de toekomst vorm. Dus is het zaak goed na te denken over de vraag 'waartoe voeden we op?' In veel basi... »
 
 
 
 
 

Riverside Drive
Riverside Drive
Philip Moll, de hoofdpersoon van Riverside Drive, is een gepensioneerd historicus, 68 jaar oud, die terugblikt op zijn leven. In zijn beschouwingen komen de ... »
 
 
 
 
 

Smeltende sneeuw
Smeltende sneeuw
In Smeltende sneeuw beschrijft Leo Pauw hoe zijn drie tachtigjarige buren samen het hooi binnenhaalden, vlak voordat de oude vete tussen hen weer los zou bar... »
 
 
 
 
 

De vreedzame school
De vreedzame school
Berichten over pestgedrag op school, molestaties op het sportveld; er zijn diverse aanleidingen om ons zorgen te maken over het gedrag van kinderen en jonger... »
 
 
 
 
 

Bob de Geus 1923-1999
Bob de Geus 1923-1999
Vrijdag 29 december 1944 was een koude, heldere dag. Bob de Geus en zijn vrouw Riet fietsten rond een uur of twee 's middags over de 's-Gravelandseweg in Hil... »